Viktor Balle om Bjørnhusmanden

Viktor Balle skriver

Jeg vil blot lige bemærke at jeg har læst Villy Eliasens beretning om “Bjønhusmanden” ! jeg kender ikke Villy da han født flere år efter min fraflytning fra Onsild i 1938. Men jeg kender hans ældre bror Gunnar. Jeg havde en rigtig god ven i deres ældste bror Peter som døde i en ung alder. 

Min halvsøster Gudrun gik i klasse med Gunnar og med “Bjønhus-Jens” men hun talte aldrig om en søster til Jens. Jeg husker bjønhusmanden når han om efterår og vinter kom kørende med sin trillebør med fisk . Og hvad jeg især husker var de enorme træskostøvler han havde på det var jo med “Jydetræsko” bund. Jeg undrede mig over at han kunne bære dem.

Hans kone har jeg kun set en enkelt gang det var i “Brugsen” hun var meget simpelt klædt og mens hun stod ved disken drejede hun hele tiden hovedet til begge sider og så sig sky omkring som om hun var bange . Hun har næppe følt sig godt tilpas i de omgivelser.

Langt senere hørte jeg om en person som havde været på besøg ude i Bjønhuset fordi konen lå syg i sin seng. Jeg ved ikke hvem vedk. besøgende var læge eller præstefrue men hun havde undret sig over at der stod en gedebuk tøjret ved den ene sengestolpe i konens seng . Og denne ejendommelighed spurgte den besøgende naturligvis Bjønhusmanden om grunden til iflg. den besøgende udsagn var svaret ” De lugter lige fælt begge to” 

Man kunne vist godt mistænke ” Bjønhusmanden for sådan en udtalelse.

Der er ikke mere tilbage af den simple bolig